tiistai 28. syyskuuta 2010

äääh ahistaa

Nyt tullee vahan erilaista tekstia ku normaalisti! aattelin nimittain kertoa, etta taa elaminen taalla ei todellakaan ole mitaan ruusuilla tanssimista, bileita joka ilta, hyvaa ruokaa ja ihania ihmisia! No todellaki on sitaki ja oon tosi onnellinen etta oon taalla, mutta monesti blogit ja facebookstatukset antaa semmosen kuvan etta vaihtovuosi on pelkkaa menoa ja meininkia.. No esimerkiksi tanaan en oo tehny mittaan muuta ku olla koulussa ja konneella, kattonu vahan telkkaria ja syony! itseasiassa mulla on ollu taalla vaikka kuin monta samanlaista paivaa.

Toiseksi tuntuu ahistavalta jos ollaan porukalla jossain ja yleensa oon ainut joka ei ossaa espanjaa joten aina oon vaan hiljaa ku en ees ymmarra paljoo enka ossaa puhua! tuntuu jotenki tosi ulkopuoliselta vaikka ihmiset ei sita haluaiskaa mutta minkas teet. sitten tuntuu silta etta en ikina opi puhumaan! tullee semmonen olo etta no hoh ei musta ole mihinkaa.. ja ahistaa!
ENKA OO SAMA IHMINEN KU SUOMESSA! en voi olla sama hullu itteni joka polisee mita sylki suuhun tuo! istun vaa ja en ees valttamatta hymyile ku arsyttaa..
toissapaivana esim oltiin AFS:n kans puistossa juomassa matea ja siella oli muitaki vaihtareita niin tuntu etta kaikki muut puhhuu paljon enemman jo espanjaa ku mina.

Sitten mua potuttaa yks juttu taalla! Nimittain se kun sovitaan kavereitten kans jotaki etta tavataan niin useimmiten se menee niin ettei sitten tavatakkaan. Naita tapauksia on vaikka muille jakkaa. Tanaan esim. yhen mun luokkakaverin piti tulla kylaan. pistan sille viestia, etta millon tuut, te espero.. no ei kuulu mittaan! no sitten se tulee fb:iin niin kysyn etta ooks tulossa niin, "sori mun pittaa menna salille! en voi tulla." no mikas siina! mina kilttina vaihto-oppilaana vastaan etta no ei se mitaan, mina keksin jotain muuta tekemista! hemmetti.

Hmm voisin vaikka vaihtaa vahan ilosemmaks nytten!

Viime viikonloppu oli ihan mukava kylla! perjantaina menin yhen kaverin luokse, mentiin kauppakeskukseen, mulla oli tanssitunti ja illalla mentiin sitten elokuviin! Sitten mun uus seelantilainen kaveri tuli meille yoks ku lauantaina sitten lahettiin yhteen paikkaan syomaan asadoa ja ottamaan aurinkoa! oli kylla mukava paiva. Illalla sitten menin yhen mun kaverin synttareille ja sielta mentiin yhelle mun luokkakaverille yoksi ! sunnuntaina sitten mun sisko lahtiki Barilocheen! Niinku viimeks kirjotin niin ne mennee aina sinne ku lopettaa koulun ja bilettaa tyyliin joka ilta 2 viikkoa siella.. maaki oisin toki halunnu menna mutta oon ollu taalla vasta niin vahan aikaa, etta ois ollu tosi vaikee saaha lupaa. No maa sitten kavin hyvastelemassa siskon luokkaa ja kavereita ja sitten menin sinne puistoon AFS:n kans..
Siina tiivistettyna viikonloppu! etta ihan mukavasti kylla tapahtunu..
Nytten kylla tuntuu niin tylsalta. seki ku sisko on melkeen kaks viikkoa siella reissussa niin oon yksin kotona tekematta mitaan.
Tanaan oisin voinu lahtee vaikka kavelee tohon lahelle jonnekki ja kaya ostaa vaikka puheaikaa puhelimeen mutta mulla ei oo ku euroja ja keskustassa vaan vois vaihtaa rahaa enka voi yksin lahtee keskustaan ku varmasti eksysisin sinne. Etta oon sitten ollu kotona itekseen.

Mutta taas hieman positiivista! HUOMENNA MEEN LEIRILLE! ihan huippua. Se on semmonen mean koulun kakkosluokkalaisille jarjestetty kaks paivaa kestava leiri! ollaan siis siella yks yo ja kaikki mun luokkalaiset tullee sinne! me pelataan peleja ja yolla sitten tehhaan iso nuotio. en oikeen tiia mita oottaa mutta senpa nakkee huomenna!

Niin ja perjantaina mun hyva kaveri saksasta joka assuu san rafaelissa tullee tanne meille koko viikonlopuks! ihan huippua, ku se nakkee mun kaverit ja kaikki ja saapa naha mita kaikkee me keksitaan.. vois menna vaikka elokuviin kattoo Amor a distancia! maa niin haluan naha sen! oottakaas vaan ku se tulee suomeen.. ihan parhaalta vaikuttaa :D Etta loppuviikkoa ootellessa.. en nimittain kerkee tylsistya!

APUA oon ollu taalla jo 70 paivaa! aika mennee ihan sika noppeeta! nyt on aika alkaa oikeesti opettellee sita espanjaa kunnolla! pittaa vaan unohtaa enkku taysin....-.-

Mutta nyt alan kuuntelee cumbiaa (suosittelen) ja meen pakkaa laukkua huomiselle!
( la champion liga- dime si eres feliz <--- tuo on hitti taalla!! paras :D )

ADIOS y BESOS
marika

btw.. mean koiralla on eka juoksu ja se on ihan reppana! niin ja se soi tannaan ihan mielissaan mun viimisen salmiakin! :D I love our dog!

6 kommenttia:

  1. Niinhän se menee, että on iloja ja suruja. Vaikka kaikki on periaatteessa uutta ja ihanaa, olet ollut nyt siellä jo sen aikaa, että taka-alalla on varmaan myös ikävä omia rakkaita täällä kaukana pohjolassa (vaikka et sitä heti huomaakaan), eikä kieli ongelmat sitä helpota :-(

    Mutta Marika, nyt nenä ylös, unohda täydellisyys (et voikaan vielä osata kieltä kokonaan!) ja anna auringon paistaa ihollesi ja sydämeesi. Puhu, puhu, puhu ja puhu espanjaa...se ei oikeesti haittaa vaikka menee väärin tai et tiedä kaikkia sanoja, kyllä kädet ja kehonkieli auttaa siinä mukana. Ja hups, kuukauden päästä osaat jo enemmän, parin kuukauden päästä vielä enemmän ja puolen vuoden päästä jo tosi paljon! Usko pois :-)

    Pate istui äsken mun vieressä ja kysyi, mitä teen. Kerroin et luin Marikan blogia ja kirjoitan sulle.
    Ukkeli tuumas: "Tiiäkkö äiti, se Marikan lentopusu tuli eilen perille. Sillä oli niin pitkä matka!" :-) Siis hän on odottanut sitä nämä viikot, sitkas sissi :-D
    Sit ukkeli kysyi, tuutko vkonloppuna hänen synttäreille, kerroin taas kuinka kaukana olet, johon hän: "No, meillä on Marikan kans sitten omat synttärit myöhemmin." Että näin täällä :-)

    Hymyä huuleen, reippautta mieleen ja hulluutta mukaan sopivasti, kyllä se taas siitä!!

    Isoin halauksin
    Paku ja Pate

    PS.Ihana koira ku tykkää salmiakista :-)

    VastaaPoista
  2. Voi Marika ihana, kyllä se siitä. Alat vaan puhuun kovasti sitä espanjaa vaikka et tiedäkkään sanoja. Keksit sitte miten selität sen muulla lailla.
    Eihän sen elämän tarvi siellä olla koko ajan sellaista menoa ja meininkiä. :) Koita nauttia niistä rauhallisista päivistä. Tietty tiiän, välillä voi alkaa tuntuun toooosi tylsältä jos koko ajan on vaan kotona yksikseen. Hankalaa just jos sopii jotain toisen kans ja site se aina peruu.. onpa outo tapa siellä. Voisithan sie sanoo niille, että heei ei oo kivaa, tuut kyllä nyt ko lupasit!?
    Jaksamista huonompiin päiviin ja rohkeutta, että alat puhuuuun sitä espanjaa. :) Rohkeesti vain!!

    Mie aloin heti kuunteleen tuota cumpiaa, hih ihan hyvältä kuulostaa. :)

    Muchos abrazos(?) y besos!
    Eli paljon haleja ja pusuja! <3

    VastaaPoista
  3. rassumussu :< menetit salmiakkisi. HERRAJUMALA 70 PÄIVÄÄ anna anteeksi on tuntunut vain parilta viikolta kun olet ollut poissa :D

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla näitä vaihtovuoden ikävämpiäkin puolia, osaa vähän etukäteen valmistautua.. :) Olitko pitkäänkin lukenut espanjaa ennen lähtöä? Itse ehdin kolme kurssia lukiossa suorittamaan ja sitten itsenäisesti yritän opiskella ennen lähtöä, joka on siis ensi kesänä YFU:n kautta. Toi kielimuuri luultavasti osoittautuu minullakin alkuun ongelmaksi, kun ei pysty enää ilmaisemaan itseään sujuvasti..

    VastaaPoista
  5. Jospa jeesaisit äitiä pyykinhuollossa tai muissa kotihommissa ;)Hyvää ajankulua...
    Pistän oppikirjan postiin!
    <3:lla äiti

    VastaaPoista
  6. Paku, kiitti kannustuksesta ja sanoista :) kylla taa tasta varmaan alkaa helpottaa ku alan oppii kielta ja kulttuuria paremmin ja suomessaki niita huonoja paivia on! taa olo vaan kuuluu tahan vuoteen, luulisin. Ihan huippu Patrik :D sulonen! aiti sanoki etta se oli jaany oottaa mun suukkoa sinne ja kerroin siita yhelle mun uus seelantilaiselle kaverille niin se oli ihan silleen etta oii ku sopo :) kerrohan taasen terkkuja ja sano etta pietaan kunnon partyt sitten yhessa ku tuun ku eihan patrik paase mun synttareille myoskaan! joten sita odotellessa :D terkkuja koko perheelle!

    Laura, niiin taytyy yrittaa puhua ja niin maaa aattelin suomessa etta joo kylla maa puhun sitten espanjaks vaikka mita mutta nytten ku oon taalla niin en toimikkaa niinku aattelin.. ei vaan tuu puhuttua enka tiia miks! pakko alkaa yrittaa! mutta AFS on sanonu monta kertaa etta ei kannata ressata sita kielen oppimista ku sen oppii vakisinki, keskittyy enemman siihen etta oppii tata kulttuuria.. :D
    Niin ei tarttekkaa olla menoa mutta ois ees joku jonka kans jutella tai ees olla.. no on koira onneks mutta eipa paljon lohuta!
    besos tambien y abrazos (meni oikein) :D

    hahahah ate kiitti vaan ku oot kaivannu mua niin paljo :DD

    Ussoj, todellaki kannattaa valmistautua siihen ettei oo koko ajan menoa ja meininkia!! tai etta moni asia potuttaa ja sitten tuntuu silta etta miks musta tuntuu talta vaikka oon unelmoinu tasta vuodesta kauan! se johtuu siita etta on niin paljon ennakko-odotuksia ja sitte kaikki tuntuuki jotenki normaalilta! Todellaki kannattaa opsikella paljon espanjaa ennen tanne tuloa.. varsinki eri aika muodot verbeista! paitsi etta argentiinan espanja on tosi erilaista. maa opiskelin 3 kurssia lukiossa ja nyt tuntuu etta en muista mittaan niista! JA OTA OPPIKIRJAT MUKKAAN! maa en ottanu ja nyt pittaa ostaa taalta! mutta onneks jos ei ossaa sanoa jotaki nii voi kayttaa raajoja ja kasvoja :D

    Aiti, meilla on taalla semmonen siivooja/taloudenhoitaja, niii en voi viia sen toita! :S oikei no voin maa jossain asioissa auttaa mutta eipa niita paljon ole..
    Niin ja muuten parempi etta ostan taalta ne kirjat ku jos ne hukkuu tuolla valilla postissa niin sitte menetan ne kirjat ja pittaa sitte ostaa uuet suomessaki! kiitti vain avusta ;)
    olet rakas<3

    VastaaPoista