torstai 23. syyskuuta 2010

Soy la reina de la primavera

Holaholaholaaaaaa!
vihdoinki loyty hyva aika kirjottaa tannekki ku en oo saanu pitkaan aikaan aikaseks!... on kerenny tapahtua vaikka mita joten kerron vaan paakohat viimekerrasta.
Hmm on ollu hyvia ja huonoja paivia.
No ensinnaki se AFS:n tapaaminen ja pullat! se tapaaminen oli kylla ihan kiva. Siella oli kaikki vaihtarit jotka on tassa samassa provinssissa ja sitte oli joitaki jotka on lahossa ens vuonna vaihtoon.. perheita ja sitte tietysti vapaaehtoset. No meilla oli aluks semmonen "leikki" jossa me saatiin semmoset laput jossa oli jonku nimi ja sitte mean piti loytaa se tyyppi ja tutustua ja sitte esitella muille! haha piti esitella espanjaks niiin hah ei oikeen meinannu onnistua.
Sitten oli aika lailla vapaata juttelua ja sitte ihmiset soi niita herkkuja eri maista. kait ne ihan tykkas niistaki pullista. :D

No sitten illalla mentiin siskon ja ystavien kans juhlimaan semmoseen baariin ku China con Africa! Yks saksalaisvaihtari joka oli kans siella tapaamisessa oli meilla yota niin seki siis tuli mean kans! Oli kylla huippu ilta :D ja meninki nukkumaan vasta 7 aikaan aamulla.

Seuraavana paivana eli sunnuntaina menin mun kavereitten kans ostoskeskukseen joka on vahan matkan paassa keskustasta! Olin nukkunu aika vahan, joten olin aika vasyny, mutta oli silti huippua! Hitto ku pitais ostaa vaatteita ku en saanu tuotua paljo ollenkaa vaatteita nii alkaa loppua... en kuiteskaa ostanu muuta ku kynsilakkaa ja pompuloita!

Noo sitten seukki viikko oliki aika normaali. Koulussa joka paiva! ja tykkaan kylla ihan tosi paljon olla koulussa ku oon nyt tutustunu paljo paremmin mun luokkakavereihin ja ne on kylla ihan huippuja! Ja sitten ku niilla on esim koe niin maa meen ulos ottaa arskaa! en maa nimittain ossais kirjottaa siihen koepaperiin muuta ku nimen nii mita mun on hyotya istua siella luokassa.
Oon maa sentaan jotaki tehny koulussa ku onneks aidinkielen opettaja anto mulle tehtavaks kirjottaa n.7 lausetta espanjaks ja lukea sen sitten luokan eessa :D kait se meni ihan hyvin, ainaski sain kunnon aploodit!
No perjantaina sitten mun luokka valitsi mut kevaan kuningattareks :D hahah ei mitaan tietoa mika idea on olla kevaan kuningatar mutta onhan se ihan kiva! Nimittain talla viikolla taalla on semmonen ku día de la primavera eli kevaanpaiva tai joku vastaava..

Lauantaina otin siskon kans arskaa ja illalla yks uusi-seelantilainen vaihtari tuli meille yoksi ja katottiin elokuvia ja tehtiin ruokaa.. Oli kylla ihan mukavaa vaikka aluks oltiin menossa tanssimaan! Sunnuntai paivana sitten lahettiin isan kans semmoselle talolle joka on vuorilla! siella vuorilla kaikki talot on tehty kivista ja siella kaytetaan vaan aurinkoenergiaa ja jotain mineraalivetta tai jotain! mutta siis ne on semmoset luontoystavalliset :D Oli kylla ihana paikka. semmonen rauhottava! oltiin siella monta tuntia ja kaytiin kavelemassa siella maastossa yms.

Maanantai oli kylla ihan mahti paiva! Nimittain koulussa juhlittiin oppilaitten paivaa.. meilla ei siis ollu tavallista koulua ollenkaa! Meilla oli kaikkia peleja ja esityksia sun muita ja oli kylla ihan huippua! Ja reggaeton ja cumbia soi koko paivan! Miettikaa koko koulu raikaa musiikkia mita rakastan! ei hitsi!
No sitten oli semmonen kilpailu ku tanssii opettajien kans ja sain kylla kunnon naurut ku mean tiukkis matiikanopettaja heilutti peppua lady gagan tahtiin! ;D No sitten mun kaverit sai idean etta marikan pittaa menna tanssimaan reggaetonia tuohon keskelle kaikkia ku tyyliin koko koulu oli siina ringissa! Hmm no minahan menin ja hah se taitaa olla videollaki ku meika verraa reggaetonia koko koulun eessa :D

No sitten suoraan koulusta lahettiin yhen siskon luokkakaverin semmoselle talolle joka on maalla! Me siis mentiin juhlistaa oppilaitten paivaa (día de estudiantes)! taalla on siis tapana aina oppilaitten paivana menna luokan kesken jonnekki paikkaan pariks kolmeks paivaks juhlimaan ja viettamaan aikaa yhessa! Mun luokka meni yhen niitten kaverin luokse mutta maa en voinu menna sinne ku AFS kielsi ku siella ei ois ollu kettaan aikusta joka ottaa musta vastuun.. no onneks sain kuiteski luvan menna mun siskon kans!

Me siis mentiin maanantaina sinne koulun jalkeen ja oli ihan mahtava paiva! Aurinko paisto tayelta teralta ja rakastin sita taloa missa oltiin. Siina oli uima-allas, joka oli kyllakin ihan likanen ja siella hepat juoksenteli ympari pihhaa vappaana.. Musiikki soi koko ajan ja oli ihan huippua seuraa! :) Parhaimmat kaverit taalla onki mun siskon luokalla niin oli ihan hyva etta paasin niitten kans sinne!
No jossain vaiheessa iltaa alko tuntumaan jotenki surulliselta. Ehka se johtuu siita ku en ossaa kielta nii en voi olla samalla tavalla osa porukkaa ku haluaisin. muutenki kaikki on tuntenu toisensa niin kauan ja niilla on niin vahva kaveri porukka, niin tuntu jotenki yksinaiselta! mutta se auttaa jo paljon ku tiian etta se tulee muuttumaan ku aikaa mennee etteen pain.
Sitte aina ku alan aattelee tolleen surullisesti nii aattelen etta oonko maa tyhyma ku alan synkistellee ku mulle on kerran tarjottu tammonen mahollisuus niin pittaa ottaa kaikki ilo irti. Mutta taa olo kai niin kuuluu tahan vuoteen!
Mutta siis oli kylla ihan huippu ilta!
Jaatiin siis kaikki sinne talolle yoksi ja pirskeet kestiki aamuun asti.
Seukki paivana otettiin sitten tosi paljon arskaa ja kaveltiin semmoselle joelle joka oli siina lahella! Nautin kylla ihan tosi paljon siita paivasta vaikka meinaski illalla vasyttaa ihan sikana.

Keskiviikkona maa sainki sitten nukkua pitkaan ku mun luokka oli viela juhlimassa joten mun luokalla ei ollu tunteja! Oli ihana nukkua niin pitkaan ku nukutti ja sitte herata ja syya rauhassa. Sitten menna vahan ottaa aurinkoa :D
Illalla mulla oli sitten salsatunti (itseasiassa tanssin siella chachacha:ta) ja sen jalkeen viela tango! Que buenoo! rakastan tanssimista :)

No tannaankaa en sitten menny kouluun ku mua pyyettiin yhteen kouluun kertomaan Suomesta! Menin sitten mun siskon kans yheksalta aamulla sinne koululle ja olin ihan jannityksessa suomenlippu ja valokuva-albumi laukussa! No sitten ku sain alotettua kertomisen siella salin eessa niin sitten ei jannittany ennaa olleskaa.. Oli kylla ihan huippua! en kylla osannu ku esitella itteni espanjaks ja siihen se jaiki, mutta hyva etta ees enkuks :D
Ne oli yllattyneita etta miten ihmiset mennee alasti saunaan ja sitten viela hullut mennee jaa kylmaan vetteen uimaan tai pyorimaan nakuna lumessa! Okei taytyy myontaa etta ollaan me aika hulluja!! aah mulla on ikava saunaa ja salmiakkia. <3
Hitsi on kylla paljon kulttuurieroja, mutta niista voisin kirjottaa vaikka myohemmin sitten ku ei nyt jaksa kaikkia tahan laittaa..

No sitten tannaan sain ostettua vihdoin vahan vaatteita! ihanaa ku saa vihdoin jotain muutaki paalle ku nuita samoja vaatteita koko ajan.. Mean piti menna keskustaan tannaan siskon kans mutta asken ku kysyin nii ei me sitten mennakkaa! aah ahistaa olla vaan kotona ku ei mulla oo taalla muuta tekemista ku olla konneela tai kattoa telkkaria.... joten ehkapa soitan jollekki kaverille etta tehtais jotaki..

oii vitsi huomenna kouluuun! ODOTAN! uuh ja ens viikonloppuaki! paitsi sisko lahtee sunnuntaina Barilocheen 10 paivaks!! iiks, mutta kuiteski ootan.

Kirjottelemisiiiin
besos marika

ps. sori ku en jaksa laittaa kuvia ku niitten lataamiseen mennee aina miljoona vuotta!
pps. jai vaikka mita pois tastaki mita on tapahtunu mutta tulis kilometrin mittane jos pistaisin kaikki...

3 kommenttia:

  1. Ihanilta kuulostaa jutut! Ja tiedan ton tunteen, ettei kaikkea edes pysty kirjottelemaan kun paivat menee niin vauhdilla ja tekemista senkun riittaa..
    Haikeus kuuluu tahan vuoteen, ite ainakin huomannu, mutta mita kiireisempi on, niin sita parempi. Haleja <3!

    VastaaPoista
  2. MÄHÄ SANOIN ETTÄ TULLEE SALMIAKKIA IKÄVÄ!!! selkeesti ollu taas huippua ja oisin nii halunnu nähä sun reggaetonit ja suomiesitykset, oi kuningatar :D

    VastaaPoista
  3. joo määki oisin halunnu nähä sun reggaetonit! :D ja hei kerrohan mitä vaatteita ostit? sun pitäs ottaa kaikista ostamistas jutuista kuva ja laittaa tänne blogii ;p terveisin siskosi! <3

    VastaaPoista